Киров Инвест

Всички стъпки за създаване на уеб сайт

В интернет ще откриеш много информация за създаване на уеб сайт. Има адски много материал за четене. Колкото повече информация търсиш по темата, толкова повече различни източници ще ти се показват в резултатите на google. Признаваме ти го честно. Навярно и ти вече си се убедил в това… Създаването не уеб сайт не е шега работа и има доста стъпки, които трябва да се спазят. Изграждането на уеб сайт е като строеж на сграда – ако няма стабилни основи, всичко се срива. Когато четеш материали, които са свързани със създаването на уеб сайт, винаги имай едно на ум. Не всичко, което се описано е едно към едно с реалността. Да, на теория може и да звучи страхотно, но на практика да е съвсем различно. 

Създаване на уеб сайт

Всичко, което трябва да знаеш за създаването на уеб сайт

Както вече споменахме, материали има много. Обаче има и нещо друго. Факт е, че много трудно ще намериш материал, който да обхваща всичко за създаването на уеб сайт. Затова решихме да те улесним максимално като ти предоставим изключително изчерпателна статия на тази тема. Отне ни доста време да подготвим този материал, но четенето си заслужава. Разбира се, няма как да не споменем и дългогодишния ни опит. Той ни помогна да отсеем истински полезното от обикновените „разкази“ и „истории“ за създаването на уеб сайт. 3, 2, 1… Започваме.  

Стъпка 1: Домейн (domain)

Домейнът е името, което потребителите изписват в полето на браузъра, за да заредят определена уеб страница. Пример: kirovinvestgroup. Домейнът е и уникалното име на бранда, което трябва да отговаря на определени изисквания. Домейнът се допълва от т. нар. разширение. В конкретния пример: .com. Изписвайки името на домейна и разширението в полето на браузъра, нашият сайт (kirovinvestgroup.com) се зарежда. Към днешна дата има много разширения: .com, .bg, .net, .org, .info и т.н. Всеки прави личен избор по отношение на домейна и разширението. Разбира се, трябва да се провери дали са свободни. 

Стъпка 2: Хостинг (hosting)

Казано на разбираем език, хостингът е услуга, работеща с интернет сървъри. Тази услуга позволява на физически лица, юридически лица, организации и други да обслужват съдържание в интернет. Интернет хостингът дава на разположение сървър, на който собственикът на сайта може да пусне всякаква информация. Важно е да отбележим, че интернет хостингът осигурява интернет връзка с доста бърза честотна лента. Да, бързината е много важна! Твоят сайт има нужда от бързина! Както е казал Мечо Пух: колкото повече, толкова по-добре. Ние работим с най-големите хостинг компании като Coolice Host (Грабнете 15% отстъпка на хостинг услуги с промо код „KIROVINVEST“), Jump BG (Грабнете 10% отстъпка на хостинг услуги с промо код „KIROVINVEST“) и Super Hosting. Тъй като сме в тясно сътрудничество помежду си, можем да предоставим на нашите клиенти и преференциални оферти с промо кодове при покупка на хостинг. Coolice Host е най-добрата хостинг фирма от трите избора, имайки в предвид цена, качество, ресурси и поддръжка.

Стъпка 3: SSL (Secure Sockets Layer) сертификат

Ако искаш да осигуриш спокойствие и сигурност на потребителите, които посещават твоя сайт, то SSL сертификатът е перфектното решение. Масова практика при всеки бизнес с изградена репутация е да закупува SSL сертификати, за да се гарантира добра комуникация между клиента и сървъра. Сайтовете, които нямат този сертификат доста често не се харесват на потребителите, защото е налице риск за несигурност, незащитена връзка и други. 

Стъпка 4: Избор на платформа

Ако си избрал домейн, спрял си се на хостинг план и си готов да закупиш SSL сертификат, стигаш до най-интересната стъпка, а именно избор на платформа. Най-разпознаваемата платформа с отворен код за управление на съдържанието на сайтове е платформата WordPress. Тя предоставя многообразие от теми, които придават уникална визия и функционалност на всеки сайт. Смело можем да кажем, че WordPress е и една от най-лесните за използване платформи. Тук отново решението е в ръцете на собственика, който сам избира коя тема и кои функционалности максимално отговарят на нуждите на бизнеса. 

Когато става въпрос за онлайн магазини, може да споменем и други широко разпознаваеми платформи като OpenCart, Magento и WooCommerce. Няма как да пропуснем и Laravel – един от най-популярните PHP фреймуъркове. С геймърски изказ: Laravel си е за топ играчите.

Финални стъпки за създаване на уеб сайт

Стъпка 5: Финалната права

Ако извървиш всички стъпки, ще стигнеш и до финалната права. Това значи, че времето за намиране на фирма, която ще изработи твоя сайт или онлайн магазин е настъпило. Може да разчиташ на нас. Ние сме КИРОВ ИНВЕСТ ГРУП. Предлагаме решения за уеб изработка и притежаваме дълги години опит в бранша. През годините сме работили по редица проекти както за малки, така и за средни и големи компании. Гарантираме за качество, което е по-високо от цената. Заедно ще намерим най-подходящото уеб решение, което ще отговори на най-високите ти изисквания, както и на нуждите на твоя бизнес. Свържи се с нас, за да научиш повече за нашите услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *